4+1 GREAT PLACES IN MADRID

Ezeket a helyeket semmiképp se hagyd ki ha Madridba utazol

Don't miss these places when you travel to Madrid                      

                                                                                        

Múlt hónapban pár napot Madridban töltöttem és találtam pár szuper helyet, amiket most meg is mutatok nektek.

 

Vannak, akik a legjobb falatokat a végére hagyják, és csak akkor nyúlnak hozzá ha már minden mást megettek. Én sosem voltam ilyen, nem tudom kivárni és mindig a legfinomabbal kezdek, ezért most is azzal a cukrászdával kezdek, amelyik a legjobban tetszett.

 

I spent a few days in Madrid last month and I found some great dessert places that I'd like to show you.

There are people who save the best bites until the end of the meal, I've never been like that because I can't wait until the end. That’s why I will start this post with my favorite place.

 

 

MISTURA ICE CREAM

Instagram - website

Több helyen is van üzletük, én Gran vián találhatót választottam ami azért is izgi mert egy New Balance üzlet hátuljában van.

A Misturában szuper kézműves fagyikat készítenek természetes alapanyagokból, én pisztáciás és matcha teás ízeket választottam. Mindegyikhez jár egy-egy feltét, sok egészséges magból lehet választani én mogyorót és kesudiót kértem. A tálalás is érdekes volt, mert először kiterítették a fagyit egy hűtött pultra, majd rászórták a magokat, összetörték és beleforgatták a krémbe. Elképesztően finom volt, ezért ezen fellelkesülve vettem még egy frissítő smoothiet is. Ha lesz lehetőségem valamikor visszamenni, biztosan kipróbálom a gofrijukat is, mert már a fotón is látszott, hogy csak finom lehet :)

 

Although they have several locations I tried the one on Gran via that is inside a New Balance shop.

Mistura makes great artisanal ice creams from natural ingredients and you get a topping for each serving. I chose pistachio and matcha with hazelnuts and cashew nuts. They first spread the ice cream on a refrigerated counter and then mixed in the smashed nuts. It was sooo good. I also bought a smoothie to go and I'll  definitely try their waffles if I can go back.

 

 

MAMA FRAMBOISE

Instagram - website

A málna (franciául framboise) a kedvenc gyümölcsöm, ezért a helyet a neve miatt feltétlenül meg akartam nézni. Ebben a hagyományos stílusú cukrászdában rengeteg különböző édesség volt, de én természetesen két málnás sütit választottam. Mind a kettő nagyon finom volt és a hely is nagyon hangulatos ezért ezt is csak ajánlani tudom.

 

Raspberry (Framboise in French) is my favorite fruit so I really wanted to check this place out. It’s a traditional style confectionery with a wide variety of desserts so I chose the two with raspberries. They were very delicious and the atmosphere was lovely and romantic so thumbs up for this one as well.

 

 

FIT FOOD

Instagram - website

 

A Fit Food egy egészséges reggeliző ami boltként is üzemel és rengeteg egészséges, nyers és gluténmentes nasit és alapanyagot lehet kapni, de nekem legjobban a frissen készített gyümölcsleveik tetszettek. Gyömbéres mentás limonádét vettem, és bár nekem kicsit sok volt benne a gyömbér, de így is finom volt és nagyon menő az üvege is, amit a "Feel better" felirat díszít. Erdei gyümölcsös smoothie bowl-t választottam mellé, ami nagyon finom volt.

 

Fit Food is a healthy breakfast place and shop where you can buy healthy, raw and gluten free snacks and ingredients. I loved the freshly pressed juices in their nice little bottles with  'Feel better' written on them. I bought a ginger and mint lemonade, which had a bit too much ginger for my taste but it was good anyway. I also got a very good smoothie bowl made of berries.

 

 

FRIDA

Instagram, website

Imádom Frida Kahlo festményeit és nagyon megörültem, mikor láttam, hogy Madridban van egy róla elnevezett étterem és kávézó. A berendezés nagyon átgondolt és szép, tényleg visszarepít az 1930-1940-es évek Mexikójába, közben mégis modern és elegáns tud maradni. Úgy terveztem, hogy ott fogok ebédelni, de mikor 3 óra körül odaértem, akkor már sajnos bezárt a konyha és csak italokat lehetett kérni, ezért csak egy kávét ittam. Ennek ellenére nagyon tetszett a hely a hangulata miatt és remélem egyszer vissza tudok majd menni.

 

I love the paintings of Frida Kahlo so I was happy to see that there is a café and restaurant named after her. The design of the place is well planned and beautiful, it takes you back to the 1930-1940s in Mexico, and still manages to be modern and elegant. I wanted to have my lunch there, but it turned out that they don't serve food at 3pm... I had a coffee anyway and it was great to drink it in such a lovely interior. 

 

 

+ LA DUQUESTITA

Instagram - website

 

Ez azért lett plusz 1 mert ide sajnos nem tudtam bemenni ezért nem tudom, hogy tényleg finomak-e a sütik, de az biztos, hogy a kirakat alapján fantasztikus helynek tűnt. Éppen nagyon siettem és csak arra volt időm, hogy pár fotót készítsek, pedig gyönyörű sütemények voltak bent. 

 

This is the plus 1 because I haven't actually been inside, I was in a hurry so I only had time to take some pictures of the shopwindow. But even from outside I could see lots of beautifully made cakes and I was disappointed that I didn't have the time to go back there.

 

Please reload

FELIRATKOZÁS / SUBSCRIBE

December 21, 2017

November 21, 2017

Please reload

Copyright © 2017 Fanni Framboise

  • bloglovin-icon
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle